Олександр Мошнягул: «На Херсонщині немає еталонних громад»



Сьогодні у Херсоні проходить обговорення актуального питання: «Децентралізацію завершено - що далі?». Організатором виступило місцеве відділення Українського Кризового медіа-центру. Під час заходу представники влади, нових територіальних громад, наукових інституцій та громадськості представлять журналістам головні досягнення, виклики, проблеми та перспективи завершеної реформи децентралізації в Україні - повідомляє інтернет-видання "Херсонщина за день"


Про еталонні громади та про те, наскільки проблемною може стати комунікація влади і людей на місцях розповів голова громадської організації ПЦПСД Олександр Мошнягул:


- Ми були у Мирненській громаді ще в 2016 році, говорили з головою, який зараз є фігурантом кримінальної справи. Він не сказав нам ні одної цифри з бюджету. На наші пропозиції він відповідав - ми самі справимося. От і робимо висновки. У нас немає еталонних громад, проблеми є скрізь. Є проблеми з відкритістю і прозорістю, є проблеми і претензії щодо того, які практики застосовують в громаді. Є там, де все зробили по букві закону, але активно населення не залучають. Є громади, де спілкуються з мешканцями і усіляко їх залучають, а коштів наприклад на сайт не мають. Кочубеївська, Милівська, Новорайська громади - це громади, де працюють з населенням, де є комунікація.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кримськотатарська національна ідентичність на тимчасово окупованій Херсонщині на межі знищення

Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців на Херсонщині: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ

Вирішення екологічних проблем на Херсонщині — результати круглого столу