Екологічна Програма затверджена Бериславською міською військовою адміністрацією 28 серпня 2023 р.

Програма екологічного відродження Берислава розроблена та прийнята. Особлива роль громадськості у подоланні  екологічних травм, нанесених окупантами громадам Херсонщини, виявилась вирішальною у співпраці з Бериславською місцевою владою.

Програми поліпшення екологічного стану та зменшення техногенного навантаження на території Бериславської міської територіальної громади «Екологія 2024-2026» була розроблена спільними зусиллями посадових осіб – фахівців  та експертів громадянського суспільства як результат досліджень, громадських обговорень та круглих столів.

Програма затверджена Розпорядженням начальника міської військової адміністрації 28 серпня 2023 року:  

«З метою забезпечення відновлення, сталого розвитку та збереження природного сере¬довища на території Бериславської міської територіальної громади, для реалізації комплексних заходів з поліпшення екологічного стану та зменшення техногенного навантаження, ураховуючи негативний вплив військових дій російської федерації та катастрофи, спричиненої підривом Каховської Гідроелектростанції, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Указів Президента Украї¬ни від 27.10.2022 р. №738/2022 «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Херсонській області» та від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнною стану в Україні» (зі змінами), керуючись розпорядженням Президента України від 01.11.2022 р. №276/2022-рп «Про призначення О.Шаповалова начальником Бериславської міської військової адміністрації Бериславського району Херсонської області», розпорядженням начальника Бериславської міської військової адміністрації від 01.08.2023р. №152 «Про розподіл обов'язків між начальником міської військової адміністрації та його заступником»:

1.    Затвердити Програму поліпшення екологічного стану та зменшення техногенного навантаження на території Бериславської міської територіальної громади «Екологія 2024-2026» (далі -1 Ірограма), що додається.

2.    Фінансування заходів Програми здійснювати за рахунок коштів місцевого, державного бюджетів, державних та місцевих спеціальних фондів, а також за участю можливих інвесторів та донорів.

3.    Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою».

В майбутніх публікаціях ми надамо огляд цієї Програми.  

Громадська організація Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень (ПЦПСД) з партнерами проводять  постійний моніторинг стану довкілля області, в тому числі, проблем, які виникли в результаті підриву Каховської ГЕС, інформує про результати своїх досліджень громадськість та готує рекомендації для громад області стосовно можливих природоохоронних заходів. Прийнята Програма поліпшення екологічного стану та зменшення техногенного навантаження на території Бериславської міської територіальної громади «Екологія 2024-2026» стала яскравим результатом синергії активної громади та відповідальної влади, плідної співпраці експертів ПЦПСД та посадових осіб місцевого самоврядування.

Спотворена херсонська Природа  потребує  допомоги Людини. Херсонська земля просить  про нашу турботу, про наші над зусилля при лікуванні страшних ран та тортур, які вона пережила, перебуваючи в полоні  рашитських окупантів. Херсонські поля, ліси, ріки та степи повинні бути врятовані нами,  саме херсонцями та мешканцями Херсонської області, бо це наше місце життя, це наша батьківщина, наше довкілля, яке нас годує, дає можливість дихати та мати чисту воду. 

Галина Бахматова 

Контакти ГО «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень»: Херсон, Придніпровський узвіз, 1 оф. 8, тел. +38 0552 34442, факс +38 0552 34442. За постійними оновленнями роботи організації можна слідкувати за посиланням: на веб-платформі www.pcpsd.org.ua ;  в соціальній мережі www.facebook.com/pcpsd.org.ua  

Цей проєкт виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки Швеції. Думки, висновки чи  рекомендації належать авторам/авторкам статті  і не обов’язково відображають погляди Уряду Швеції.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кримськотатарська національна ідентичність на тимчасово окупованій Херсонщині на межі знищення

Хаби допомоги, мобільні команди та тренінги для фахівців на Херсонщині: ХОЦ “Успішна жінка” та ЮНІСЕФ

Вирішення екологічних проблем на Херсонщині — результати круглого столу